wijn-kersen-champagne
Meest recente artikel

In het oosten van Frankrijk in het departement Haut Saône ligt Fougerolles, een stadje dat sinds vele eeuwen bekend is om de teelt van kersen, en om de vele producten die men op basis van kersen maakt. Onder die producten natuurlijk de zeer bekende "Eau de Vie de Kirch". Een van kersen gestookte eau de vie met een hoog percentage alcohol ( 49%vol). Een van de distilleerderijen is Paul Devoille die dit werk al sinds 1859 doet. Maar Paul Devoille ging verder dan alleen maar eau de vie maken. Om kersen lang te kunnen conserveren werden en worden ze vaak in alcohol bewaard. Die combinatie van het bewaren in alcohol en de productie van eau de vie de kirch bracht Paul Devoille er toe om "La Cerise à Paul"op de markt te brengen.

Nadat de kersen machinaal zijn ontpit moeten ze worden geweekt in een oplossing van alcohol en eau de vie. De schil van de kers wordt hierdoor heerlijk zacht en de smaak van het vruchtvlees intenser. Vervolgens worden de glazen bokalen handmatig gevuld; tenslotte wordt een "jus"toegevoegd van alcohol, eau de vie en suiker ( 15% vol).

Het eindresultaat is een perfece harmonie tussen de smaak van het fruit en de eau de vie. Het geeft de kersen een heerlijke en intense smaakbeleving. Heerlijk om zo direct te eten en drinken.

Bokaal 35 CL 13,25 euro incl. BTW.                       

Bokaal 50 CL 18,40 euro incl.BTW